Advertisement

Scientific Monk

Above the time, scroll to read Article.

Top Thousand, 1000 Names of Lord Shiva

1000 Names of Lord Shiva is found in Shiva Purana and Linga Purana. The hymn that describes 1000 Names of Lord Shiva was created by Lord Krishna during the time of Mahabharata. Lord Shiva is often known by the Name of Nataraja, he has infinite names. Here we have compiled 1000+ names of Lord Shiva. Please note that there are repetitions in the list because of metaphysical value. We recommend you to listen to the Shiva Shasranaam Stotram while surfing the names.

Press Ctrl/Command + F if you are using laptop/pc and type the initials or alphabet for which you are looking for a name. If you are using mobile, you can scroll.

The list contains all names of Lord Shiva in English, Sanskrit and Hindi. Scroll down to know more. Disclaimer: The order is as per alphabetic order for user convenience.

One Thousand Names of Shiva in English

  • Abalogana
  • Abhigamya
  • Abhirama
  • Abhivadya
  • Achalopama
  • Achintya
  • Achintya
  • Adambha
  • Adaye
  • Adesha
  • Adhana
  • Adharshana
  • Adhiroha
  • Adhyatmanugata
  • Adikara
  • Adina
  • Aditaye
  • Aditya
  • Aditya Vasave
  • Adya
  • Adya Nirgama
  • Agama
  • Agnijwala
  • Agravara
  • Ahashchara
  • Ahirbudhnya
  • Ahoratra
  • Ajaikapade
  • Aja
  • Ajita
  • Ajita
  • Ajita
  • Akara
  • Akashanirvirupa
  • Akshara
  • Aksha Rathayogine
  • Aloka
  • Alola
  • Amara
  • Amara
  • Amaresha
  • Ambujala
  • Amita
  • Amitrajite
  • Amoghartha
  • Amogha
  • Amrita
  • Amrita Govrisheshvara
  • Amshave
  • Amukha
  • Amukhya
  • Anagha
  • Anala
  • Anala
  • Anala
  • Anantarupa
  • Anaushadha
  • Angalubdha
  • Anilabha
  • Anila
  • Anila
  • Animisha
  • Anindita
  • Anindita
  • Anitaye
  • Antaratmane
  • Antarhitatmane
  • Anukarine
  • Aparasmai
  • Apsaroganasevita
  • Ardana
  • Ardracharmambaravrita
  • Arohana
  • Arthakara
  • Artha
  • Aryamne
  • Asamamnaya
  • Asate
  • Asate
  • Ashadha
  • Ashanine
  • Ashramastha
  • Ashvattha
  • Ashva
  • Asnehana
  • Asurendranam Bandhana
  • Atandrita
  • Atharvashirsha
  • Atidhumra
  • Atidipta
  • Ativriddha
  • Atmaniraloka
  • Atmasambhava
  • Atraye
  • Atri Namaskartre
  • Atulya
  • Avadha
  • Avara
  • Avartamanebhyovapushe
  • Avasha
  • Avedaniya
  • Avyakta
  • Avyaya
  • Avyaya
  • Ayajna
  • Ayudhine
  • Ayushe
  • Babhrave
  • Bahubhuta
  • Bahudhanindita
  • Bahudhara
  • Bahukarkasha
  • Bahumala
  • Bahuprada
  • Bahuprasada
  • Bahurashmaye
  • Bahurupa
  • Bahuvidya
  • Bakula
  • Balacharine
  • Balaghne
  • Balarupadhrishe
  • Balavira
  • Balawate
  • Balawate
  • Bala
  • Baline
  • Banahasta
  • Bandhakartre
  • Bandhana
  • Bhagaharine
  • Bhagakara
  • Bhagawate
  • Bhagawate Gandhapaline
  • Bhagine
  • Bhaktanam Paramayai Gataye
  • Bhasmabhuta
  • Bhasmagoptre
  • Bhasmashaya
  • Bhava
  • Bhava
  • Bhav  
  • Bhikshave
  • Bhikshurupa
  • Bhim
  • Bhojana
  • Bhutabhavana
  • Bhutabhavana
  • Bhutacharine
  • Bhutalaya
  • Bhutanishevita
  • Bhutapataye
  • Bhutavahanasarathaye
  • Bijadhyaksha
  • Bijakartre
  • Bijavahana
  • Brahmacharine
  • Brahmadandavinirmatre
  • Brahmagarbha
  • Brahmakrite
  • Brahmaloka
  • Brahmana
  • Brahmane
  • Brahmane
  • Brahmavarchase
  • Brahmavide
  • Brahmine
  • Chala
  • Chamustambhana
  • Chandana
  • Chandanine
  • Chandravaktra
  • Chandra
  • Characharatmane
  • Charmin
  • Charulinga
  • Chaturmukha
  • Chatushpatha
  • Chekitana
  • Chhada
  • Chhandovyakaranottara
  • Chhatra
  • Chiravasase
  • Daityaghne
  • Daksha
  • Dakshayagapaharine
  • Dakshina
  • Damana
  • Dambha
  • Dandine
  • Darbhacharine
  • Darpana
  • Dashabahave
  • Deha
  • Devadeva
  • Devadhipataye
  • Devarshaye
  • Devasimha
  • Devasuraganadhyaksha
  • Devasuraganagranye
  • Devasuraganashraya
  • Devasuragurave
  • Devasuramahamatra
  • Devasuramaheshwara
  • Devasuranamaskrita
  • Devasuraparayana
  • Devasurapataye
  • Devasuravaraprada
  • Devasuravinirmatre
  • Devasureshwara
  • Devatatmane
  • Devatideva
  • Deva
  • Deva
  • Deva Divisuparvana
  • Devendra
  • Dhanwantaraye
  • Dhanwine
  • Dhara
  • Dharmasadharana Vara
  • Dharottama
  • Dharshanatmane
  • Dhatre
  • Dhritimate
  • Dhruva
  • Dhruva
  • Dhruva
  • Dhumaketana
  • Dhumaketave
  • Digvasase
  • Dinasadhaka
  • Dirgha
  • Durvasase
  • Durvasase
  • Dwadasha
  • Gabhastaye
  • Gajaghne
  • Gambhirabalavahana
  • Gambhiraghosha
  • Gambhira
  • Ganakara
  • Ganakartre
  • Ganapataye
  • Gana
  • Gandaline
  • Gandhadharine
  • Gandhara
  • Gandharva
  • Gatagata
  • Gataye
  • Gataye
  • Gautama
  • Gavampataye
  • Ghoratapase
  • Ghora
  • Giriruha
  • Girisadhana
  • Gochara
  • Gocharmavasana
  • Gopalaye
  • Gopataye
  • Grahapataye
  • Graha
  • Grama
  • Guhavasine
  • Guha
  • Guha
  • Guhya
  • Gunabuddhaye
  • Gunadhika
  • Gunakara
  • Gunaushadha
  • Gurave
  • Haima
  • Hara
  • Hara
  • Haraye
  • Haraye
  • Haraye
  • Haraye
  • Harikesha
  • Harinaksha
  • Harina
  • Harina
  • Haryaksha
  • Haryashwa
  • Hastishwara
  • Havishe
  • Havishe
  • Hayagardabhaye
  • Hemakara
  • Himavadgirisamshraya
  • Hiranyabahave
  • Hiranyakavachodbhava
  • Hladana
  • Hutashanasahaya
  • Hutashana
  • Huta
  • Idya
  • Ishana
  • Ishwara
  • Itihasa
  • Jagate
  • Jagatkalasthala
  • Jahnavidhrite
  • Jaleshaya
  • Jalodbhava
  • Jangama
  • Janya
  • Jatadhara
  • Jatin
  • Jatine
  • Jitakama
  • Jitendriya
  • Jivana
  • Jwaline
  • Jyotishamayana
  • Kahalaye
  • Kailasagirivasine
  • Kakubha
  • Kalabhyo
  • Kalakatankata
  • Kalapujita
  • Kala
  • Kala
  • Kala
  • Kala
  • Kalaye
  • Kalaye
  • Kalayogine
  • Kamanashaka
  • Kamandaludhara
  • Kama
  • Kama
  • Kanaka
  • Kanchanachchhavaye
  • Kanishtha
  • Kanta
  • Kapalawate
  • Kapaline
  • Kapardine
  • Kapila
  • Kapisha
  • Karasthaline
  • Kara
  • Karmakalavide
  • Karmasarvabandhavimochana
  • Karnikaramahasragvine
  • Kartre
  • Kashthabhyo
  • Ketave
  • Ketumaline
  • Khachara
  • Khadgine
  • Khaga
  • Khaline
  • Krishnapingala
  • Krishnavarna
  • Krishna
  • Kriyavastha
  • Kshanebhyo
  • Kulaharine
  • Kulakartre
  • Kundine
  • Kurubhuta
  • Kurukartre
  • Kuruvasine
  • Laghave
  • Lalataksha
  • Lambana
  • Lambitoshtha
  • Lavebhyo
  • Laya
  • Lingadhyaksha
  • Linga
  • Lohitaksha
  • Lokacharine
  • Lokadhatre
  • Lokahita
  • Lokakartre
  • Lokapala
  • Lokapala
  • Madana
  • Madhave
  • Madhukalochana
  • Madhyama
  • Mahabala
  • Mahabala
  • Mahabija
  • Mahadamshtra
  • Mahadamshtra
  • Mahadanta
  • Mahadeva
  • Mahadhanushe
  • Mahadhatave
  • Mahagarbhaparayana
  • Mahagarbha
  • Mahagarbha
  • Mahaghora
  • Mahagita
  • Mahagriva
  • Mahahanave
  • Mahahanave
  • Mahaharsha
  • Mahahasta
  • Mahajata
  • Mahajatrave
  • Mahajihva
  • Mahajwala
  • Mahakalpa
  • Mahakambave
  • Mahakarmane
  • Mahakarna
  • Mahakartre
  • Mahakaya
  • Mahakaya
  • Mahakaya
  • Mahaketave
  • Mahakosha
  • Mahakrodha
  • Mahaksha
  • Mahalinga
  • Mahamala
  • Mahamatra
  • Mahamaya
  • Mahameghanivasine
  • Mahamukha
  • Mahamunaye
  • Mahamurdhne
  • Mahanada
  • Mahanagahana
  • Mahanakha
  • Mahanana
  • Mahanasa
  • Mahanetra
  • Mahanga
  • Mahanritya
  • Mahantaka
  • Mahapada
  • Mahapatha
  • Mahaprasada
  • Maharatha
  • Maharetase
  • Maharnavanipanavide
  • Maharne
  • Maharshaye
  • Maharupa
  • Maharupa
  • Mahasena
  • Mahatapase
  • Mahatapase
  • Mahate
  • Mahate
  • Mahate
  • Mahatejase
  • Mahatmane
  • Mahatmane
  • Mahaushadha
  • Mahavakshase
  • Mahavega
  • Mahayashase
  • Mahayashase
  • Mahayashase
  • Mahayudha
  • Maheshwara
  • Mahicharine
  • Mahoraska
  • Mahoshtha
  • Makara
  • Maline
  • Mandhatre
  • Manividdha
  • Manojava
  • Manovega
  • Manthana Bahula Vayave
  • Mantrakara
  • Mantravide
  • Mantra
  • Mantra
  • Manya
  • Masa
  • Matimate
  • Matrabhyo
  • Matre
  • Mayavine
  • Medhraja
  • Merudhamne
  • Mitra
  • modern names of lord shiva
  • Mokshadwara
  • Mridave
  • Mrigabanarpana
  • Mrigalaya
  • Mudita
  • Muhurtahah Kshapabhyo
  • Mukhya
  • Muktatejase
  • Mula
  • Munaye
  • Munda
  • Munda
  • Mundine
  • Murddhaga
  • Murtija
  • Nabhahsthala
  • Nabhase
  • Nabhaye
  • Naikasanuchara
  • Naikatmane
  • Nakshatrasadhaka
  • Nakshatravigrahamataye
  • Naktanchara
  • Nakta
  • Nandana
  • Nandaye
  • Nandikara
  • Nandikara
  • Nandine
  • Nandishwara
  • Nandivarddhana
  • Nararshabha
  • Nara
  • Nara
  • Nartaka
  • Navachakranga
  • Nidhaye
  • Nigraha
  • Nihantre
  • Nija Sarga
  • Nilakantha
  • Nilamaulaye
  • Nila
  • Nimittastha
  • Nimitta
  • Nipatine
  • Nirajase
  • Niramaya
  • Niravagraha
  • Nirjiva
  • Nirvana
  • Nishachara
  • Nishachara
  • Nishacharine
  • Nishakara
  • Nishalaya
  • Nitaye
  • Nityam Varchaswine
  • Nityamashramapujita
  • Nityanarta
  • Nitya
  • Nitya Atmasahaya
  • Nivedana
  • Nivrittaye
  • Niyamashrita
  • Niyama
  • Niyamendriyavardhana
  • Niyata
  • Nrityapriya
  • Nyagrodharupa
  • Nyagrodha
  • Nyayanirvapana
  • Pada
  • Padmagarbha
  • Padmanabha
  • Padmanalagra
  • Paksharupa
  • Paksha
  • Pakshine
  • Panavine
  • Pandita
  • Paramabrahmane
  • Paramamantra
  • Paramatmane
  • Parama Tapase
  • Parashvadhayudha
  • Parasmai
  • Parasmai
  • Parasyai Gataye
  • Paridhyai
  • Parya Nara
  • Pasha
  • Pashupataye
  • Pashupataye
  • Pataye
  • Patikhechara
  • Pattishine
  • Pavitra
  • Pavitra
  • Pavitra
  • Payonidhaye
  • Pinakadhrite
  • Pinakavate
  • Pitamaha
  • Pitamaha
  • Pitatmane
  • Pitre
  • Prabhavatmane
  • Prabhava
  • Prabhave
  • Prabhu
  • Prache
  • Pradhanadhrite
  • Prajabija
  • Prajadwara
  • Prajapataye
  • Prakasha
  • Prakrishtaraye
  • Pramana
  • Pranadharana
  • Prasada
  • Prasada
  • Prasada
  • Prasanam Prabhava
  • Prasanna
  • Prashantatmane
  • Praskandana
  • Pratyaya
  • Pravar
  • Praveshinam Guhapala
  • Pravrittaye
  • Prayatatmane
  • Pretacharine
  • Priya
  • Punyachanchurine
  • Purana
  • Pushkarasthapataye
  • Rajaraja
  • Rataye
  • Ratnanga
  • Ratnaprabhuta
  • Raudrarupa
  • Ravaye
  • Riksahasramitekshana
  • Ritave
  • Rudra
  • Sabhavana
  • Sadhyarshaye
  • Sagana
  • Sahasrabahave
  • Sahasrada
  • Sahasrahasta
  • Sahasraksha
  • Sahasrapade Sahasramurdhne
  • Saha
  • Sahaya
  • Sakala
  • Sakalpa
  • Sakamaraye
  • Samamnaya
  • Samaramardana
  • Samasya
  • Sambhagna
  • Sampanna
  • Samudra
  • Samvatsarakara
  • Samvatsara
  • Samyata
  • Samyogavardhana
  • Sangraha
  • Sankhyaprasada
  • Sankhyasamapana
  • Sanyugapidavahana
  • Saphalodaya
  • Saragriva
  • Saranga
  • Sarpachiranivasana
  • Sarvabhavakara
  • Sarvabhavana
  • Sarvabhutahara
  • Sarvabhutanam Nilaya
  • Sarvabhutanam Vahitre
  • Sarvabhutatmane
  • Sarvacharine
  • Sarvacharine
  • Sarvada
  • Sarvadehinamindriya
  • Sarvadevamaya
  • Sarvadevamaya
  • Sarvadeva
  • Sarvadharine
  • Sarvagandhasukhavaha
  • Sarvaga
  • Sarvaga Vayave
  • Sarvajna
  • Sarvakalaprasadaye
  • Sarvakamada
  • Sarvakamagunavaha
  • Sarvakamavara
  • Sarvakama
  • Sarvakara
  • Sarvakarmanamutthana
  • Sarvakarmane
  • Sarvalakshanalakshita
  • Sarvalalasa
  • Sarvalochana
  • Sarvalokakrite
  • Sarvalokaprajapataye
  • Sarvanga
  • Sarvangarupa
  • Sarvanga
  • Sarvaparshvamukha
  • Sarvapavana
  • Sarvapujita
  • Sarvaratnavide
  • Sarvasadhana
  • Sarvasadhunishevita
  • Sarvashaya
  • Sarvashraya Krama
  • Sarvashubhankara
  • Sarvasma
  • Sarvasmai
  • Sarvatman
  • Sarvatodyaparigraha
  • Sarvatukha
  • Sarvaturyaninadine
  • Sarvavasa
  • Sarvavasine
  • Sarvavigraha
  • Sarvavikhyata
  • Sarvayogine
  • Sarvayudha
  • Sarvesham Praninam Pataye
  • Sate
  • Sate
  • Satkrita
  • Satyavrata
  • Savitre
  • Sa
  • Sayajnaraye
  • Senakalpa
  • Senapataye
  • Shakra
  • Shakra
  • Shanaye
  • Shankara
  • Shankara
  • Shankara
  • Sharanya
  • Shara
  • Sharwa
  • Shashine Harasulochana
  • Shashtibhaga
  • Shashvata
  • Shataghnine
  • Shataghnipasha Shaktimate
  • Shatajihva
  • Shatrughne
  • Shikhandi
  • Shikhine
  • Shiladharine
  • Shiva
  • Shmashanabhaje
  • Shmashanavasine
  • Shobhana
  • Shobhana
  • Shrigalarupa
  • Shrimate
  • Shringapriya
  • Shringine
  • Shrivardhana
  • Shriyavasine
  • Shubhaksha
  • Shuchaye
  • Shuchaye
  • Shuddhatmane
  • Shuddha
  • Shukla
  • Shukla
  • Shvetapingala
  • Siddhabhutartha
  • Siddharthakarine
  • Siddhartha
  • Siddhartha
  • Siddhartha
  • Siddhartha
  • Siddhasadhaka
  • Siddhaye
  • Siddhayogine
  • Simhadamshtra
  • Simhaga
  • Simhanada
  • Simhashardularupa
  • Simhavahana
  • Skanda
  • Snehana
  • Sruta
  • Sruvahasta
  • Sthan
  • Sthavaranam Pataye
  • Sthir
  • Sthira
  • Subala
  • Subandhanavimochana
  • Subandhava
  • Subija
  • Suchchhatra
  • Sudarshana
  • Sugandhara
  • Suhride
  • Sukhajata
  • Sukhasakta
  • Sukshmatmane
  • Sukshma
  • Sumahasvana
  • Sumukha
  • Sunishchala
  • Surabhyuttarana
  • Suradhyaksha
  • Suragana
  • Surarighne
  • Surupa
  • Surya
  • Susaha
  • Susankshepa Vistara Sarga
  • Susarana
  • Sushadha
  • Susharada
  • Suswapna
  • Sutikshnadashana
  • Sutirtha
  • Suvaktra
  • Suvarchasa
  • Suvarchasine
  • Suvarnaretase
  • Suvarna
  • Suvasa
  • Suvijneya
  • Suyukta
  • Swarbhanave
  • Swargadwara
  • Swastibhava
  • Swastida
  • Swayambhuta
  • Swayambhuva Tigmatejase
  • Swayamshreshtha
  • Talastala
  • Tala
  • Taline
  • Tamroshtha
  • Tapahsakta
  • Tapaswine
  • Tapaya
  • Taponidhaye
  • Tarana
  • Tarangavide
  • Tarave
  • Tarave
  • Tarkshya
  • Tejase
  • Tejaskaranidhaye
  • Tejoapaharine
  • Tigmamanyave
  • Tikshnatapa
  • Tirthadeva
  • Torana
  • Trasana
  • Tridasha
  • Trijatine
  • Trikakunmantra
  • Trikaladhrishe
  • Trilochana
  • Trishankave
  • Trishukla
  • Trivikrama
  • Trivishtapa
  • Triyuga
  • Tryaksha
  • Tumbavina
  • Tvashtre
  • Udagra
  • Udbhide
  • Ugratejase
  • Ugra
  • Umadhava
  • Umakanta
  • Umapataye
  • Umapataye
  • Unmada
  • Unmattaveshaprachchhanna
  • Upadeshakara
  • Upakara
  • Upashanta
  • Urdhvagatmane
  • Urdhvalinga
  • Urdhvaretase
  • Urdhvaretase
  • Urdhvasamhanana
  • Urdhvashayine
  • Ushangave
  • Ushnishine
  • Utsanga
  • Vachaspatya
  • Vadavamukha
  • Vaidambha
  • Vaidya
  • Vaishravana
  • Vajasana
  • Vajrahasta
  • Vajrine
  • Vajrine
  • Vamadeva
  • Vamana
  • Vama
  • Vamshakara
  • Vamshanada
  • Vamsha
  • Vanija
  • Varaday
  • Varada
  • Vara
  • Vara
  • Vara
  • Vara Varaha
  • Vardhakine
  • Varenya
  • Varnavibhavine
  • Vasava
  • Vashakara
  • Vashine
  • Vashya
  • Vasushreshtha
  • Vasuvega
  • Vataramhase
  • Vata
  • Vayuvahana
  • Vedakara
  • Venavine
  • Vibhagajna
  • Vibhaga
  • Vibhave
  • Vibhave
  • Vibhave
  • Vibhave
  • Vibudha
  • Vicharavide
  • Vidhatre
  • Vidushe
  • Vijayakalavide
  • Vijayaksha
  • Vijaya
  • Vikhyataloka
  • Vikrita
  • Vikurvana
  • Vimarsha Shiroharine
  • Vimochana
  • Vimukta
  • Vinata
  • Vindave
  • Vipana
  • Virajase
  • Virama
  • Virupa
  • Visarga
  • Vishakha
  • Vishalaksha
  • Vishalashakha
  • Vishala
  • Vishampataye
  • Vishannanga
  • Visharada
  • Vishkambhine
  • Vishnave
  • Vishnuprasadita
  • Vishvabahave
  • Vishvadeva
  • Vishvadeva
  • Vishvakarmamataye
  • Vishvaksena
  • Vishvakshetra
  • Vishvarupa
  • Vishvarupa
  • Vishvasmai
  • Vistara Lavana Kupa
  • Vivasvate Savitamrita
  • Vratadhipa
  • Vriddha
  • Vrikshakara
  • Vrikshakarnasthitaye
  • Vrikshaketave
  • Vriksha
  • Vrishana
  • Vrisharupa
  • Vrittavrittakara
  • Vyaghra
  • Vyaktavyakta
  • Vyakta
  • Vyalarupa
  • Vyasa
  • Vyavasaya
  • Yajnaghne
  • Yajnasamahita
  • Yajnavibhagavide
  • Yajna
  • Yajna
  • Yajna
  • Yajuh Pada Bhuja
  • Yashase
  • Yogadhyaksha
  • Yoga
  • Yogine
  • Yojya
  • Yudhi Shatruvinashana
  • Yugadhipa
  • Yugakara
  • Yugarupa
  • Yugavaha
  • Yuktabahave
  • Yukta

Shiva Sasahraranama Stotram, 1000 names of Shiva in Sanskrit.

The 1000 names of Lord Shiva are basically derived from the following shloka.

lord shiva doing meditation and mindfulness and positive affirmation meditation
  • ॐ अकराय नमः।
  • ॐ अक्षराय नमः।
  • ॐ अक्षाय रथयोगिने नमः।
  • ॐ अगमाय नमः।
  • ॐ अग्निज्वालाय नमः।
  • ॐ अग्रवराय नमः।
  • ॐ अङ्गलुब्धाय नमः।
  • ॐ अचलोपमाय नमः।
  • ॐ अचिन्त्याय नमः।
  • ॐ अचिन्त्याय नमः।
  • ॐ अजाय नमः।
  • ॐ अजिताय नमः।
  • ॐ अजिताय नमः।
  • ॐ अजिताय नमः।
  • ॐ अजैकपदे नमः।
  • ॐ अतन्द्रिताय नमः।
  • ॐ अतिदीप्ताय नमः।
  • ॐ अतिधूम्राय नमः।
  • ॐ अतिवृद्धाय नमः।
  • ॐ अतुल्याय नमः।
  • ॐ अत्रये नमः।
  • ॐ अत्र्या नमस्कर्त्रे नमः।
  • ॐ अथर्वशीर्षाय नमः।
  • ॐ अदम्भाय नमः।
  • ॐ अदितये नमः।
  • ॐ अदीनाय नमः।
  • ॐ अधनाय नमः।
  • ॐ अधर्षणाय नमः।
  • ॐ अधिरोहाय नमः।
  • ॐ अध्यात्मानुगताय नमः।
  • ॐ अनघाय नमः।
  • ॐ अनन्तरूपाय नमः।
  • ॐ अनलाय नमः।
  • ॐ अनलाय नमः।
  • ॐ अनलाय नमः।
  • ॐ अनिन्दिताय नमः।
  • ॐ अनिन्दिताय नमः।
  • ॐ अनिमिषाय नमः।
  • ॐ अनिलाभाय नमः।
  • ॐ अनिलाय नमः।
  • ॐ अनिलाय नमः।
  • ॐ अनीतये नमः।
  • ॐ अनुकारिणे नमः।
  • ॐ अनौषधाय नमः।
  • ॐ अन्तरात्मने नमः।
  • ॐ अन्तर्हितात्मने नमः।
  • ॐ अपरस्मै नमः।
  • ॐ अप्सरोगणसेविताय नमः।
  • ॐ अबलोगणाय नमः।
  • ॐ अभिगम्याय नमः।
  • ॐ अभिरामाय नमः।
  • ॐ अभिवाद्याय नमः।
  • ॐ अमराय नमः।
  • ॐ अमराय नमः।
  • ॐ अमरेशाय नमः।
  • ॐ अमिताय नमः।
  • ॐ अमित्रजिते नमः।
  • ॐ अमुखाय नमः।
  • ॐ अमुख्याय नमः।
  • ॐ अमृताय गोवृषेश्वराय नमः।
  • ॐ अमृताय नमः।
  • ॐ अमोघाय नमः।
  • ॐ अमोघार्थाय नमः।
  • ॐ अम्बुजालाय नमः।
  • ॐ अयज्ञाय नमः।
  • ॐ अर्थकराय नमः।
  • ॐ अर्थाय नमः।
  • ॐ अर्दनाय नमः।
  • ॐ अर्यम्णे नमः।
  • ॐ अलोकाय नमः।
  • ॐ अलोलाय नमः।
  • ॐ अवधाय नमः।
  • ॐ अवराय नमः।
  • ॐ अवशाय नमः।
  • ॐ अव्यक्ताय नमः।
  • ॐ अव्ययाय नमः।
  • ॐ अव्ययाय नमः।
  • ॐ अशनिने नमः।
  • ॐ अंशवे नमः।
  • ॐ अश्वत्थाय नमः।
  • ॐ अश्वाय नमः।
  • ॐ असते नमः।
  • ॐ असते नमः।
  • ॐ असमाम्नायाय नमः।
  • ॐ असुरेन्द्राणां बन्धनाय नमः।
  • ॐ अस्नेहनाय नमः।
  • ॐ अहश्चराय नमः।
  • ॐ अहिर्बुध्न्याय नमः।
  • ॐ अहोरात्राय नमः।
  • ॐ आकाशनिर्विरूपाय नमः।
  • ॐ आत्मनिरालोकाय नमः।
  • ॐ आत्मसम्भवाय नमः।
  • ॐ आदये नमः।
  • ॐ आदिकराय नमः।
  • ॐ आदित्याय नमः।
  • ॐ आदित्याय वसवे नमः।
  • ॐ आदेशाय नमः।
  • ॐ आद्याय नमः।
  • ॐ आद्याय निर्गमाय नमः।
  • ॐ आयुधिने नमः।
  • ॐ आयुषे नमः।
  • ॐ आरोहणाय नमः।
  • ॐ आर्द्रचर्माम्बरावृताय नमः।
  • ॐ आवर्तमानेभ्योवपुषे नमः।
  • ॐ आवेदनीयाय नमः।
  • ॐ आश्रमस्थाय नमः।
  • ॐ आषाढाय नमः।
  • ॐ इतिहासाय नमः।
  • ॐ ईड्याय नमः।
  • ॐ ईशानाय नमः।
  • ॐ ईश्वराय नमः।
  • ॐ उग्रतेजसे नमः।
  • ॐ उग्राय नमः।
  • ॐ उत्सङ्गाय नमः।
  • ॐ उदग्राय नमः।
  • ॐ उद्भिदे नमः।
  • ॐ उन्मत्तवेषप्रच्छन्नाय नमः।
  • ॐ उन्मादाय नमः।
  • ॐ उपकाराय नमः।
  • ॐ उपदेशकराय नमः।
  • ॐ उपशान्ताय नमः।
  • ॐ उमाकान्ताय नमः।
  • ॐ उमाधवाय नमः।
  • ॐ उमापतये नमः।
  • ॐ उमापतये नमः।
  • ॐ उषङ्गवे नमः।
  • ॐ उष्णीषिणे नमः।
  • ॐ ऊर्ध्वगात्मने नमः।
  • ॐ ऊर्ध्वरेतसे नमः।
  • ॐ ऊर्ध्वरेतसे नमः।
  • ॐ ऊर्ध्वलिङ्गाय नमः।
  • ॐ ऊर्ध्वशायिने नमः।
  • ॐ ऊर्ध्वसंहननाय नमः।
  • ॐ ऋक्सहस्रामितेक्षणाय नमः।
  • ॐ ऋतवे नमः।
  • ॐ ककुभाय नमः।
  • ॐ कनकाय नमः।
  • ॐ कनिष्ठाय नमः।
  • ॐ कपर्दिने नमः।
  • ॐ कपालवते नमः।
  • ॐ कपिलाय नमः।
  • ॐ कपिशाय नमः।
  • ॐ कमण्डलुधराय नमः।
  • ॐ करस्थालिने नमः।
  • ॐ कराय नमः।
  • ॐ कर्णिकारमहास्रग्विणे नमः।
  • ॐ कर्त्रे नमः।
  • ॐ कर्मकालविदे नमः।
  • ॐ कर्मसर्वबन्धविमोचनाय नमः।
  • ॐ कलये नमः।
  • ॐ कलये नमः।
  • ॐ कलाभ्यो नमः।
  • ॐ काञ्चनच्छवये नमः।
  • ॐ कान्ताय नमः।
  • ॐ कापालिने नमः।
  • ॐ कामनाशकाय नमः।
  • ॐ कामाय नमः।
  • ॐ कामाय नमः।
  • ॐ कालकटङ्कटाय नमः।
  • ॐ कालपूजिताय नमः।
  • ॐ कालयोगिने नमः।
  • ॐ कालाय नमः।
  • ॐ कालाय नमः।
  • ॐ कालाय नमः।
  • ॐ कालाय नमः।
  • ॐ काष्ठाभ्यो नमः।
  • ॐ काहलये नमः।
  • ॐ कुण्डिने नमः।
  • ॐ कुरुकर्त्रे नमः।
  • ॐ कुरुभूताय नमः।
  • ॐ कुरुवासिने नमः।
  • ॐ कूलकर्त्रे नमः।
  • ॐ कूलहारिणे नमः।
  • ॐ कृष्णपिङ्गलाय नमः।
  • ॐ कृष्णवर्णाय नमः।
  • ॐ कृष्णाय नमः।
  • ॐ केतवे नमः।
  • ॐ केतुमालिने नमः।
  • ॐ कैलासगिरिवासिने नमः।
  • ॐ क्रियावस्थाय नमः।
  • ॐ क्षणेभ्यो नमः।
  • ॐ खगाय नमः।
  • ॐ खचराय नमः।
  • ॐ खड्गिने नमः।
  • ॐ खलिने नमः।
  • ॐ गजघ्ने नमः।
  • ॐ गणकर्त्रे नमः।
  • ॐ गणकाराय नमः।
  • ॐ गणपतये नमः।
  • ॐ गणाय नमः।
  • ॐ गण्डलिने नमः।
  • ॐ गतये नमः।
  • ॐ गतये नमः।
  • ॐ गतागताय नमः।
  • ॐ गन्धधारिणे नमः।
  • ॐ गन्धर्वाय नमः।
  • ॐ गभस्तये नमः।
  • ॐ गम्भीरघोषाय नमः।
  • ॐ गम्भीरबलवाहनाय नमः।
  • ॐ गम्भीराय नमः।
  • ॐ गवाम्पतये नमः।
  • ॐ गान्धाराय नमः।
  • ॐ गिरिरुहाय नमः।
  • ॐ गिरिसाधनाय नमः।
  • ॐ गुणबुद्धये नमः।
  • ॐ गुणाकराय नमः।
  • ॐ गुणाधिकाय नमः।
  • ॐ गुणौषधाय नमः।
  • ॐ गुरवे नमः।
  • ॐ गुहाय नमः।
  • ॐ गुहाय नमः।
  • ॐ गुहावासिने नमः।
  • ॐ गुह्याय नमः।
  • ॐ गोचराय नमः।
  • ॐ गोचर्मवसनाय नमः।
  • ॐ गोपतये नमः।
  • ॐ गोपालये नमः।
  • ॐ गौतमाय नमः।
  • ॐ ग्रहपतये नमः।
  • ॐ ग्रहाय नमः।
  • ॐ ग्रामाय नमः।
  • ॐ घोरतपसे नमः।
  • ॐ घोराय नमः।
  • ॐ चतुर्मुखाय नमः।
  • ॐ चतुष्पथाय नमः।
  • ॐ चन्दनाय नमः।
  • ॐ चन्दनिने नमः।
  • ॐ चन्द्रवक्त्राय नमः।
  • ॐ चन्द्राय नमः।
  • ॐ चमूस्तम्भनाय नमः।
  • ॐ चराचरात्मने नमः।
  • ॐ चर्मिणे नमः।
  • ॐ चलाय नमः।
  • ॐ चारुलिङ्गाय नमः।
  • ॐ चीरवाससे नमः।
  • ॐ चेकितानाय नमः।
  • ॐ छत्राय नमः।
  • ॐ छदाय नमः।
  • ॐ छन्दोव्याकरणोत्तराय नमः।
  • ॐ जगते नमः।
  • ॐ जगत्कालस्थालाय नमः।
  • ॐ जङ्गमाय नमः।
  • ॐ जटाधराय नमः।
  • ॐ जटिने नमः।
  • ॐ जटिने नमः।
  • ॐ जन्याय नमः।
  • ॐ जलेशयाय नमः।
  • ॐ जलोद्भवाय नमः।
  • ॐ जाह्नवीधृते नमः।
  • ॐ जितकामाय नमः।
  • ॐ जितेन्द्रियाय नमः।
  • ॐ जीवनाय नमः।
  • ॐ ज्योतिषामयनाय नमः।
  • ॐ ज्वालिने नमः।
  • ॐ तपःसक्ताय नमः।
  • ॐ तपस्विने नमः।
  • ॐ तपोनिधये नमः।
  • ॐ तपोमयाय नमः।
  • ॐ तरङ्गविदे नमः।
  • ॐ तरवे नमः।
  • ॐ तरवे नमः।
  • ॐ तलस्तालाय नमः।
  • ॐ ताम्रोष्ठाय नमः।
  • ॐ तारणाय नमः।
  • ॐ तार्क्ष्याय नमः।
  • ॐ तालाय नमः।
  • ॐ तालिने नमः।
  • ॐ तिग्ममन्यवे नमः।
  • ॐ तीक्ष्णतापाय नमः।
  • ॐ तीर्थदेवाय नमः।
  • ॐ तुम्बवीणाय नमः।
  • ॐ तेजसे नमः।
  • ॐ तेजस्करनिधये नमः।
  • ॐ तेजोऽपहारिणे नमः।
  • ॐ तोरणाय नमः।
  • ॐ त्रासनाय नमः।
  • ॐ त्रिककुन्मन्त्राय नमः।
  • ॐ त्रिकालधृषे नमः।
  • ॐ त्रिजटिने नमः।
  • ॐ त्रिदशाय नमः।
  • ॐ त्रियुगाय नमः।
  • ॐ त्रिलोचनाय नमः।
  • ॐ त्रिविक्रमाय नमः।
  • ॐ त्रिविष्टपाय नमः।
  • ॐ त्रिशङ्कवे नमः।
  • ॐ त्रिशुक्लाय नमः।
  • ॐ त्र्यक्षाय नमः।
  • ॐ त्वष्ट्रे नमः।
  • ॐ दक्षयागापहारिणे नमः।
  • ॐ दक्षाय नमः।
  • ॐ दक्षिणाय नमः।
  • ॐ दण्डिने नमः।
  • ॐ दमनाय नमः।
  • ॐ दम्भाय नमः।
  • ॐ दर्पणाय नमः।
  • ॐ दर्भचारिणे नमः।
  • ॐ दशबाहवे नमः।
  • ॐ दिग्वाससे नमः।
  • ॐ दीनसाधकाय नमः।
  • ॐ दीर्घाय नमः।
  • ॐ दुर्वाससे नमः।
  • ॐ दुर्वाससे नमः।
  • ॐ देवतात्मने नमः।
  • ॐ देवदेवाय नमः।
  • ॐ देवर्षये नमः।
  • ॐ देवसिंहाय नमः।
  • ॐ देवातिदेवाय नमः।
  • ॐ देवाधिपतये नमः।
  • ॐ देवाय दिविसुपर्वणाय नमः।
  • ॐ देवाय नमः।
  • ॐ देवाय नमः।
  • ॐ देवासुरगणाग्रण्ये नमः।
  • ॐ देवासुरगणाध्यक्षाय नमः।
  • ॐ देवासुरगणाश्रयाय नमः।
  • ॐ देवासुरगुरवे नमः।
  • ॐ देवासुरनमस्कृताय नमः।
  • ॐ देवासुरपतये नमः।
  • ॐ देवासुरपरायणाय नमः।
  • ॐ देवासुरमहामात्राय नमः।
  • ॐ देवासुरमहेश्वराय नमः।
  • ॐ देवासुरवरप्रदाय नमः।
  • ॐ देवासुरविनिर्मात्रे नमः।
  • ॐ देवासुरेश्वराय नमः।
  • ॐ देवेन्द्राय नमः।
  • ॐ देहाय नमः।
  • ॐ दैत्यघ्ने नमः।
  • ॐ द्वादशाय नमः।
  • ॐ धन्वन्तरये नमः।
  • ॐ धन्विने नमः।
  • ॐ धराय नमः।
  • ॐ धरोत्तमाय नमः।
  • ॐ धर्मसाधारणाय वराय नमः।
  • ॐ धर्षणात्मने नमः।
  • ॐ धात्रे नमः।
  • ॐ धूमकेतनाय नमः।
  • ॐ धूमकेतवे नमः।
  • ॐ धृतिमते नमः।
  • ॐ ध्रुवाय नमः।
  • ॐ ध्रुवाय नमः।
  • ॐ ध्रुवाय नमः।
  • ॐ नक्तञ्चराय नमः।
  • ॐ नक्ताय नमः।
  • ॐ नक्षत्रविग्रहमतये नमः।
  • ॐ नक्षत्रसाधकाय नमः।
  • ॐ नन्दनाय नमः।
  • ॐ नन्दये नमः।
  • ॐ नन्दिकराय नमः।
  • ॐ नन्दिकराय नमः।
  • ॐ नन्दिने नमः।
  • ॐ नन्दिवर्द्धनाय नमः।
  • ॐ नन्दीश्वराय नमः।
  • ॐ नभसे नमः।
  • ॐ नभःस्थलाय नमः।
  • ॐ नरर्षभाय नमः।
  • ॐ नराय नमः।
  • ॐ नराय नमः।
  • ॐ नर्तकाय नमः।
  • ॐ नवचक्राङ्गाय नमः।
  • ॐ नाभये नमः।
  • ॐ निग्रहाय नमः।
  • ॐ निजाय सर्गाय नमः।
  • ॐ नित्यं वर्चस्विने नमः।
  • ॐ नित्यनर्ताय नमः।
  • ॐ नित्यमाश्रमपूजिताय नमः।
  • ॐ नित्याय आत्मसहायाय नमः।
  • ॐ नित्याय नमः।
  • ॐ निधये नमः।
  • ॐ निपातिने नमः।
  • ॐ निमित्तस्थाय नमः।
  • ॐ निमित्ताय नमः।
  • ॐ नियताय नमः।
  • ॐ नियमाय नमः।
  • ॐ नियमाश्रिताय नमः।
  • ॐ नियमेन्द्रियवर्धनाय नमः।
  • ॐ निरवग्रहाय नमः।
  • ॐ निरामयाय नमः।
  • ॐ निर्जीवाय नमः।
  • ॐ निर्वाणाय नमः।
  • ॐ निवृत्तये नमः।
  • ॐ निवेदनाय नमः।
  • ॐ निशाकराय नमः।
  • ॐ निशाचराय नमः।
  • ॐ निशाचराय नमः।
  • ॐ निशाचारिणे नमः।
  • ॐ निशालयाय नमः।
  • ॐ निहन्त्रे नमः।
  • ॐ नीतये नमः।
  • ॐ नीरजसे नमः।
  • ॐ नीलकण्ठाय नमः।
  • ॐ नीलमौलये नमः।
  • ॐ नीलाय नमः।
  • ॐ नृत्यप्रियाय नमः।
  • ॐ नैकसानुचराय नमः।
  • ॐ नैकात्मने नमः।
  • ॐ न्यग्रोधरूपाय नमः।
  • ॐ न्यग्रोधाय नमः।
  • ॐ न्यायनिर्वपणाय नमः।
  • ॐ पक्षरूपाय नमः।
  • ॐ पक्षाय नमः।
  • ॐ पक्षिणे नमः।
  • ॐ पट्टिशिने नमः।
  • ॐ पणविने नमः।
  • ॐ पण्डिताय नमः।
  • ॐ पतये नमः।
  • ॐ पतिखेचराय नमः।
  • ॐ पद्मगर्भाय नमः।
  • ॐ पद्मनाभाय नमः।
  • ॐ पद्मनालाग्राय नमः।
  • ॐ पयोनिधये नमः।
  • ॐ परमब्रह्मणे नमः।
  • ॐ परममन्त्राय नमः।
  • ॐ परमात्मने नमः।
  • ॐ परमाय तपसे नमः।
  • ॐ परश्वधायुधाय नमः।
  • ॐ परस्मै नमः।
  • ॐ परस्मै नमः।
  • ॐ परस्यै गतये नमः।
  • ॐ परिध्यै नमः।
  • ॐ पर्ययाय नराय नमः।
  • ॐ पवित्राय नमः।
  • ॐ पवित्राय नमः।
  • ॐ पवित्राय नमः।
  • ॐ पशुपतये नमः।
  • ॐ पशुपतये नमः।
  • ॐ पादाय नमः।
  • ॐ पाशाय नमः।
  • ॐ पितामहाय नमः।
  • ॐ पितामहाय नमः।
  • ॐ पित्रे नमः।
  • ॐ पिनाकधृते नमः।
  • ॐ पिनाकवते नमः।
  • ॐ पीतात्मने नमः।
  • ॐ पुण्यचञ्चुरिणे नमः।
  • ॐ पुराणाय नमः।
  • ॐ पुष्करस्थपतये नमः।
  • ॐ प्रकाशाय नमः।
  • ॐ प्रकृष्टारये नमः।
  • ॐ प्रजाद्वाराय नमः।
  • ॐ प्रजापतये नमः।
  • ॐ प्रजाबीजाय नमः।
  • ॐ प्रत्ययाय नमः।
  • ॐ प्रधानधृते नमः।
  • ॐ प्रभवे नमः।
  • ॐ प्रभवे नमः।
  • ॐ प्रभावात्मने नमः।
  • ॐ प्रभावाय नमः।
  • ॐ प्रमाणाय नमः।
  • ॐ प्रयतात्मने नमः।
  • ॐ प्रवराय नमः।
  • ॐ प्रवृत्तये नमः।
  • ॐ प्रवेशिनां गुहापालाय नमः।
  • ॐ प्रशान्तात्मने नमः।
  • ॐ प्रसन्नाय नमः।
  • ॐ प्रसादाय नमः।
  • ॐ प्रसादाय नमः।
  • ॐ प्रसादाय नमः।
  • ॐ प्रस्कन्दनाय नमः।
  • ॐ प्राचे नमः।
  • ॐ प्राणधारणाय नमः।
  • ॐ प्रासानां प्रभवाय नमः।
  • ॐ प्रियाय नमः।
  • ॐ प्रेतचारिणे नमः।
  • ॐ बकुलाय नमः।
  • ॐ बन्धकर्त्रे नमः।
  • ॐ बन्धनाय नमः।
  • ॐ बभ्रवे नमः।
  • ॐ बलघ्ने नमः।
  • ॐ बलचारिणे नमः।
  • ॐ बलरूपधृषे नमः।
  • ॐ बलवते नमः।
  • ॐ बलवते नमः।
  • ॐ बलवीराय नमः।
  • ॐ बलाय नमः।
  • ॐ बलिने नमः।
  • ॐ बहुकर्कशाय नमः।
  • ॐ बहुधराय नमः।
  • ॐ बहुधानिन्दिताय नमः।
  • ॐ बहुप्रदाय नमः।
  • ॐ बहुप्रसादाय नमः।
  • ॐ बहुभूताय नमः।
  • ॐ बहुमालाय नमः।
  • ॐ बहुरश्मये नमः।
  • ॐ बहुरूपाय नमः।
  • ॐ बहुविद्याय नमः।
  • ॐ बाणहस्ताय नमः।
  • ॐ बीजकर्त्रे नमः।
  • ॐ बीजवाहनाय नमः।
  • ॐ बीजाध्यक्षाय नमः।
  • ॐ ब्रह्मकृते नमः।
  • ॐ ब्रह्मगर्भाय नमः।
  • ॐ ब्रह्मचारिणे नमः।
  • ॐ ब्रह्मणे नमः।
  • ॐ ब्रह्मणे नमः।
  • ॐ ब्रह्मदण्डविनिर्मात्रे नमः।
  • ॐ ब्रह्मलोकाय नमः।
  • ॐ ब्रह्मवर्चसे नमः।
  • ॐ ब्रह्मविदे नमः।
  • ॐ ब्रह्मिणे नमः।
  • ॐ ब्राह्मणाय नमः।
  • ॐ भक्तानां परमायै गतये नमः।
  • ॐ भगवते गन्धपालिने नमः।
  • ॐ भगवते नमः।
  • ॐ भगहारिणे नमः।
  • ॐ भवाय नमः।
  • ॐ भवाय नमः।
  • ॐ भस्मगोप्त्रे नमः।
  • ॐ भस्मभूताय नमः।
  • ॐ भस्मशयाय नमः।
  • ॐ भागकराय नमः।
  • ॐ भागिने नमः।
  • ॐ भावाय नमः।
  • ॐ भिक्षवे नमः।
  • ॐ भिक्षुरूपाय नमः।
  • ॐ भीमाय नमः।
  • ॐ भूतचारिणे नमः।
  • ॐ भूतनिषेविताय नमः।
  • ॐ भूतपतये नमः।
  • ॐ भूतभावनाय नमः।
  • ॐ भूतभावनाय नमः।
  • ॐ भूतवाहनसारथये नमः।
  • ॐ भूतालयाय नमः।
  • ॐ भोजनाय नमः।
  • ॐ मकराय नमः।
  • ॐ मणिविद्धाय नमः।
  • ॐ मतिमते नमः।
  • ॐ मदनाय नमः।
  • ॐ मधवे नमः।
  • ॐ मधुकलोचनाय नमः।
  • ॐ मध्यमाय नमः।
  • ॐ मनोजवाय नमः।
  • ॐ मनोवेगाय नमः।
  • ॐ मन्त्रकाराय नमः।
  • ॐ मन्त्रविदे नमः।
  • ॐ मन्त्राय नमः।
  • ॐ मन्त्राय नमः।
  • ॐ मन्थानाय बहुलाय वायवे नमः।
  • ॐ महजिह्वाय नमः।
  • ॐ महते नमः।
  • ॐ महते नमः।
  • ॐ महते नमः।
  • ॐ महर्षये नमः।
  • ॐ महाकम्बवे नमः।
  • ॐ महाकर्णाय नमः।
  • ॐ महाकर्त्रे नमः।
  • ॐ महाकर्मणे नमः।
  • ॐ महाकल्पाय नमः।
  • ॐ महाकायाय नमः।
  • ॐ महाकायाय नमः।
  • ॐ महाकायाय नमः।
  • ॐ महाकेतवे नमः।
  • ॐ महाकोशाय नमः।
  • ॐ महाक्रोधाय नमः।
  • ॐ महाक्षाय नमः।
  • ॐ महागर्भपरायणाय नमः।
  • ॐ महागर्भाय नमः।
  • ॐ महागर्भाय नमः।
  • ॐ महागीताय नमः।
  • ॐ महाग्रीवाय नमः।
  • ॐ महाघोराय नमः।
  • ॐ महाङ्गाय नमः।
  • ॐ महाजटाय नमः।
  • ॐ महाजत्रवे नमः।
  • ॐ महाज्वालाय नमः।
  • ॐ महातपसे नमः।
  • ॐ महातपसे नमः।
  • ॐ महातेजसे नमः।
  • ॐ महात्मने नमः।
  • ॐ महात्मने नमः।
  • ॐ महादन्ताय नमः।
  • ॐ महादंष्ट्राय नमः।
  • ॐ महादंष्ट्राय नमः।
  • ॐ महादेवाय नमः।
  • ॐ महाधनुषे नमः।
  • ॐ महाधातवे नमः।
  • ॐ महानखाय नमः।
  • ॐ महाननाय नमः।
  • ॐ महानागहनाय नमः।
  • ॐ महानादाय नमः।
  • ॐ महानासाय नमः।
  • ॐ महानृत्याय नमः।
  • ॐ महानेत्राय नमः।
  • ॐ महान्तकाय नमः।
  • ॐ महापथाय नमः।
  • ॐ महापादाय नमः।
  • ॐ महाप्रसादाय नमः।
  • ॐ महाबलाय नमः।
  • ॐ महाबलाय नमः।
  • ॐ महाबीजाय नमः।
  • ॐ महामात्राय नमः।
  • ॐ महामायाय नमः।
  • ॐ महामालाय नमः।
  • ॐ महामुखाय नमः।
  • ॐ महामुनये नमः।
  • ॐ महामूर्ध्ने नमः।
  • ॐ महामेघनिवासिने नमः।
  • ॐ महायशसे नमः।
  • ॐ महायशसे नमः।
  • ॐ महायशसे नमः।
  • ॐ महायुधाय नमः।
  • ॐ महारथाय नमः।
  • ॐ महारूपाय नमः।
  • ॐ महारूपाय नमः।
  • ॐ महारेतसे नमः।
  • ॐ महारोम्णे नमः।
  • ॐ महार्णवनिपानविदे नमः।
  • ॐ महालिङ्गाय नमः।
  • ॐ महावक्षसे नमः।
  • ॐ महावेगाय नमः।
  • ॐ महासेनाय नमः।
  • ॐ महाहनवे नमः।
  • ॐ महाहनवे नमः।
  • ॐ महाहर्षाय नमः।
  • ॐ महाहस्ताय नमः।
  • ॐ महीचारिणे नमः।
  • ॐ महेश्वराय नमः।
  • ॐ महोरस्काय नमः।
  • ॐ महोष्ठाय नमः।
  • ॐ महौषधाय नमः।
  • ॐ मात्राभ्यो नमः।
  • ॐ मात्रे नमः।
  • ॐ मान्धात्रे नमः।
  • ॐ मान्याय नमः।
  • ॐ मायाविने नमः।
  • ॐ मालिने नमः।
  • ॐ मासाय नमः।
  • ॐ मित्राय नमः।
  • ॐ मुक्ततेजसे नमः।
  • ॐ मुख्याय नमः।
  • ॐ मुण्डाय नमः।
  • ॐ मुण्डाय नमः।
  • ॐ मुण्डिने नमः।
  • ॐ मुदिताय नमः।
  • ॐ मुनये नमः।
  • ॐ मुहूर्ताहः क्षपाभ्यो नमः।
  • ॐ मूर्तिजाय नमः।
  • ॐ मूर्द्धगाय नमः।
  • ॐ मूलाय नमः।
  • ॐ मृगबाणार्पणाय नमः।
  • ॐ मृगालयाय नमः।
  • ॐ मृदवे नमः।
  • ॐ मेढ्रजाय नमः।
  • ॐ मेरुधाम्ने नमः।
  • ॐ मोक्षद्वाराय नमः।
  • ॐ यजुः पाद भुजाय नमः।
  • ॐ यज्ञघ्ने नमः।
  • ॐ यज्ञविभागविदे नमः।
  • ॐ यज्ञसमाहिताय नमः।
  • ॐ यज्ञाय नमः।
  • ॐ यज्ञाय नमः।
  • ॐ यज्ञाय नमः।
  • ॐ यशसे नमः।
  • ॐ युक्तबाहवे नमः।
  • ॐ युक्ताय नमः।
  • ॐ युगकराय नमः।
  • ॐ युगरूपाय नमः।
  • ॐ युगाधिपाय नमः।
  • ॐ युगावहाय नमः।
  • ॐ युधि शत्रुविनाशनाय नमः।
  • ॐ योगाध्यक्षाय नमः।
  • ॐ योगाय नमः।
  • ॐ योगिने नमः।
  • ॐ योज्याय नमः।
  • ॐ रतये नमः।
  • ॐ रत्नप्रभूताय नमः।
  • ॐ रत्नाङ्गाय नमः।
  • ॐ रवये नमः।
  • ॐ राजराजाय नमः।
  • ॐ रुद्राय नमः।
  • ॐ रौद्ररूपाय नमः।
  • ॐ लघवे नमः।
  • ॐ लम्बनाय नमः।
  • ॐ लम्बितोष्ठाय नमः।